Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda belde kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye mebdelayabilir. Bu durum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkadınr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan aşkın görülür. Hatta korkulu yük katlanmak kabil kavi fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, elan aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da asliye nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve mebdeinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Iyi ferah akarsu tüketin. Sutaş, eklemlere destek sağlamlar. Bu yüzden her tarih en az 8 bardak akarsu muhtevamek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kabil mürtefi kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göverti ve ürün tüketin. Kemik sağlamlığı muhtevain, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mürtefi olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin aşkın alımı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını arkalamak muhtevain kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein bakımından gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından gani olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer muhtevain. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu muhtevain, kemiklere destek olabilir. Hatta kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şişçilikkinliğe de uygun gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak muhtevain yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mesafeştırmalara nazaran ürün ve sebze bakımından gani beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin güçlü deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabil sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.